Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ HRT/M.L.B. ]

04. 10. 2023. 14:14 >> 14:16

POŽAR U OSIJEKU

Toksični dim stigao do BiH, povrijeđena tri vatrogasca

Ogroman požar buknuo je poslije ponoći u Osijeku. U pogonu kompanije “Drava International” zapalila se plastika koja je uskladištena na otvorenom na više hiljada kvadratnih metara.

Vatrogasci koji su cijelu noć i jutro vodili tešku borbu sa ogromnim plamenom, koji je u jednom trenutku zahvatio i proizvodni objekt - napokon su požar stavili pod kontrolu. Prema posljednjim informacijama tokom gašenja požara povrijeđene su tri vatrogasca od kojih je jedan zadobio teže povrede.

Zbog izloženosti vatrogasaca toploti intervenisala je i hitna pomoć.

Kako prenose mediji, građani su putem Sistema za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) upozoreni da zatvore prozore i da se ne zadržavaju vani.

Gusti crni dim koji se nadvio nad većim dijelom županije je toksičan i opasan, a već je stigao i do BiH.

U gašenju požara pomaže i robot Civilne zaštite kojim se daljinski upravlja i koji može prići dovoljno blizu požaru, tamo gdje vatrogasci nijesu mogli da pristupe.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u razgovoru za N1 kazao je da se godinama upozoravalo na način odlaganja plastike u ovoj fabrici te je pozvao na istragu i utvrđivanje propusta u ovom slučaju.

Anušić je dodao da je riječ o situaciji velike i opasne ugroženosti te da će saniranje trajati godinama, ali je naglasio kako sanaciju treba da snose prvenstveno vlasnici i one službe koje nijesu na vrijeme reagovale.

Do požara u krugu kompanije “Drava internešenal“, u osječkom naselju Brijest, došlo je oko 40 minuta poslije ponoći, kada se zapalila uskladištena plastika u otvorenom dijelu fabrike.

Vatra se, međutim, proširila i na proizvodnu halu i još uvijek nije lokalizovana. Nadležni kažu da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih preduzeća.

"Požar gasi 50 vatrogasaca, uz osiječku Javnu vatrogasnu službu, u gašenju su angažovana sva dobrovoljna vatrogasna društva s gradskog područja”, navode nadležni, a prenosi HRT.

Nastava u školama je obustavljena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније