Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Kosev/M.L.B. ]

27. 09. 2023. 15:35 >> 16:53

DEŠAVANjA U SELU BANjSKA

Eljšani: Cilj bio osloboditi teritoriju od kriminalne grupe

Vršilac dužnosti direktora kosovske policije za region sjever, Veton Eljšani izjavio je danas da cilj policije nije bio da ubije naoružane osobe u selu Banjska već da oslobodi teritoriju od "kriminalne grupe".

Obraćajući se medijima sa mjesta gdje se u nedjelju dogodio napad u kom je ubijen jedan pripadnik kosovske policije i najmanje troje Srba sa sjevera Kosova, Elšani je rekao da će istraga o tom slučaju "potrajati".

"Planiranje policijskih službenika na mjestu događaja bilo je veoma dobro. Nemamo namjeru da ubijemo 30 ljudi. Cilj nam je da oslobodimo našu teritoriju od kriminalnih grupa. Ako je bilo povređenih i žrtava to je bio dio procesa. Smatramo da smo uspjeli da sa što manje štete dođemo do cilja", rekao je Eljšani, prenosi Kosev. 

On je kazao da je i policiji interesantno zašto je selo Banjska "izabrano za napad" i šta je bila namjera grupe od oko 30 naoružanih Srba.

Eljšani je rekao i da su okončani pretresi i kontrole na području sela Banjska.

"Prilično smo dobro provjerili okolno područje ali postoji mogućnost da ima neeksplodiranih naprava i zato smatramo da opasnost još nije prošla iako smo našli veliku količinu naoružanja i opreme", rekao je Eljšani.

Dodao je da je policajac Afrim Bunjaku poginuo na glavnom putu kod mosta na kom su postavljene barikade.

"Tu je počela razmjena vatre, stigle su druge jedinice i sve je krenulo odatle", rekao je Eljšani i dodao da su tokom policijske akcije mještani Banjske bili "kooperativni".

On je dodao da je policija u tom selu djelovala "u koordinaciji" sa misijom Euleks i naveo da je kosovska policija spremna da reaguje ukoliko dođe do sličnih incidenata. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније