Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug ]

16. 08. 2023. 18:24 >> 18:24

SOFIJA

Ubijen bivši oficir bugarske državne bezbjednosti Aleksej Petrov

U Sofiji je danas ubijen poznati bugarski biznismen, političar i bivši pripadnik Državne bezbjednosti Aleksej Petrov. Na njega je pucano u sofijskom naselju "Dragelovci” gdje su ga i pronašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a na licu mjesta je bila i žena koja je u teškom stanju prevezena u bolnicu.

Iz bugarskog MUP-a su naveli da je Petrov bio u pratnji trojice tjelohranitelja, kao i da se kretao uobičajenom rutom, prenosi bugarski list "Dnevnik".

Petrov je bio pripadnik Specijalne jedinice za borbu protiv terorizma, nakon čega je uplovio u poslovne vode. Široj javnosti je poznat kao vlasnik osiguravajućih društva i osnivač kompanije za osiguranje "Apolo i Bolkan” 1990-ih godina pršlog vijeka, navodi Radio Bugarska.

"Protiv njega je podignuta optužnica u predmetu protiv kriminalne grupe 'Hobotnica' koja se bavila reketiranjem i iznudama, ali je kasnije oslobođen svih optužbi. Aleksej Petrov je bio i savjetnik predsjednika Državne agencije za nacionalnu bezbjednost 2008. godine i 2009. godine, a neko vrijeme je i predavao na Univerzitetu za nacionalnu i svjetsku ekonomiju u Sofiji", navode mediji.

On se 2011. godine kandidovao za predsjednika, ali je na izborima osvojio nešto manje od jedan odsto glasova.

Već je preživio dva pokušaja ubistva, u avgustu 2002. godine i 2015. godine, kada je na njega bačena eksplozivna naprava. Petrov je treći bugarski državljanin povezan sa kriminalnim krugovima koji je ubijen od početka ove godine, navodi "Dnevnik".

"U maju je u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, ubijen Krasimir Kamenov, a 3. juna je Angel Hristov, jedan od 'Braće Galevi', pronađen mrtav u svojoj kući. Nalazi obdukcije su pokazali da je preminuo od srčanog udara, ali je ostalo nejasno kada je i kako ušao u Bugarsku, s obzirom na to da se on i njegov partner Plamen Galev nalaze na međunarodnoj potjernici od 2012. godine, kada su nestali iz zemlje nakon pravosnažne presude za reketiranje i iznudu", prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније