Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

15. 06. 2023. 17:00 >> 17:07

ČLANICA SPS-A OD OSNIVANjA PARTIJE

Srbija: Đukić Dejanović predložena za novog ministra prosvjete

Profesor Slavica Đukić Dejanović, visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije, predložena je da bude novi ministar prosvete u Vladi Srbije.

"Bilo bi pretenciozno da kažem razloge zbog kojih je predsjednik političke opcije kojoj pripadam, Ivica Dačić, predložio mene. Imamo ogromnu kadrovsku bazu i iz naših redova za mjesto ministra prosvjete, zaista, mogle su se naći osobe sa vrlo sličnim, istim i boljim svojstvima. Zašto je u ovom momentu predlog da to budem ja? Vjerovatno je tome doprinijelo moje iskustvo i činjenica da sam u prosvetnoj karijeri lično stigla od obdaništa do profesora univerziteta. To može biti jedan od razloga", kazala je Đukić Dejanović za "Politiku". 

Drugi, kako je kazala, može biti zato što je na dosadašnjim funkcijama u tri navrata bila ministar, vršila dužnost predsjednika države, bila predsjednica Narodne skupštine.

"I ta iskustva su možda bila razlozi da rukovodstvo moje partije predloži mene, a kao neko ko dušom i htenjima pripada SPS-u prihvatila sam tu kandidaturu", kazala je Đukić Dejanović.

Ona ističe da je kandidat za funkciju ministra prosvjete sve do momenta polaganja zakletve i odluke parlamentaraca da joj posao i pozicija čelnika prosvjetnog sistema budu povereni.

Đukić Dejanović završila je osnovne, magistarske, doktorske studije o specijalizaciju neuropsihijatrije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Tri puta je bila ministar, prvo za brigu o porodici, zatim zdravlja a onda i bez portfelja za demografiju i populacionu politiku.

Članica je SPS-a od osnivanja ove partije 1990. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније