Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1 ]

07. 05. 2023. 18:46 >> 21:56

SRBIJA

Branko Ružić podnio ostavku, nije više ministar prosvjete

Beogradski mediji prenijeli su da je Branko Ružić podnio danas popodne neopozivu ostavku na mjesto ministra prosvjete. 

Ta informacija je potvrđena portalu N1 u tom ministarstvu. 

Ružić je dopis premijerki Ani Brnabič objavio i na Tviteru. 

On se zahvalio svima u obrazovnom sisemu, pobrojavši aktere, na "veoma plodotvornoj saradnji", kao i kolegama u Vladi i predsjedniku države.

"Nadam se da svi pravdoljubivi građani, ali i politički oponenti osjećaju potrebu da budemo ujedinjeni u bolu, tuzi i borbi, da kao društvo dobro pobijedi zlo, a pravda nepravdu. Srbiji je potrebna mudrost, staloženost, ljubav i empatija, nikako raspirivanje konflikata i angažovanje medijskih mašinerija za te potrebe, ma sa koje strane dolazile. Srbija je jedna jedina, alternativnu državu nemamo, i zato je moramo čuvati, graditi i zaštititi u ovim turobnim trenucima", naveo je Ružić, najavljujući da će u okviru Socijalističke partije Srbije, čiji je član i funkcioner, nastaviti borbu za političke ciljeve.

"Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi", zaključuje se u tekstu Ružićevog dopisa. 

Ostavku je podnio nekoliko dana nakon tragedije koja se desila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније