Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 02. 2014. 10:07 >> 10:08

DRAMATIČNA NOĆ

Poplave u Hrvatskoj pod kontrolom

Nakon dramatične noći u Hrvatskoj, koju su nakon naglog topljenja snijega zadesile poplave, stanje se jutros popravlja.

Obilne padavine, porast podzemnih voda, začepljeni kanali i topljenje snijega uzrokuju poplave u velikom dijelu Hrvatske.

 

 

Kupa i Korana u Karlovcu su u padu nakon noćašnjeg vodenog talasa. Voda je probila šahtove i poplavila okolne djelove grada, a na nekim područjima došlo je do nestanka struje. Inače, vodostaj Kupe u Karlovcu, najviši je za posljednjih 40 godina.

Podsjetimo, rekordne padavine uzrokovale su plavljenja stambenih, privrednih i saobraćajnih objekata u velikom dijelu Hrvatske, a i vojska je u stanju pripravnosti. 

Voda se izlila i u okolnim mjestima pa je dio ulica zatvoren. Teškoće su i na velikogoričkom području. Talas Save stigao je noćas i zaprijetio nekim naseljima, međutim, jutros se stanje popravlja. 

Zagrebačko jezero Jarun izlilo se sinoć i poplavilo okolno područje, a voda je stigla i do kuća i zgrada. 

Premijer Zoran Milanović je juče tokom obilaska poplavljanog Karlovca obećao pomoć. 

"Problemi su veliki, ljudima je voda u kućama...protiv prirode se ne može", konstatovao je Milanović i dodao da vlada i Hrvatske vode ne zanemaruju probleme i da postoje projekti i rješenja. 

Vodostaj Kupe pada 

Prema podacima Hrvatskih voda u 7 sati vodostaj Kupe u Karlovcu iznosio je 822 centimetra, a dva sata ranije iznosio je 824 centimetara. Najviši nivo izmjeren je u 2 sata u noći kada je vodostaj iznosio 827 centimetara. 

Vodostaj Save kod Rugvica je u porastu. U ponoć je vodostaj iznosio 803 cm, a u sedam sati ujutro iznosi 814 centimetara. 

Zbog poplave, zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније