Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 01. 2014. 14:16 >> 14:24

U PRITVORU

BiH: Britanac optužen za krijumčarenje ljudi

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je danas optužnicu zbog krijumčarenja ljudi protiv državljanina Velike Britanije E.X, koji se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

 

Prema navodima optužnice, 53-godišnji Britanac se tereti da je 4. januara ilegalno preveo stranog državljanina iz Albanije, preko Crne Gore u BiH, sa namjerom da ga prebaci u Veliku Britaniju.

Kako je precizirano, optuženi je u mjestu Perućica kod Trebinja svojim vozilom preko graničnog prelaza ušao u BiH, albanskog državljanina je uputio da na nepristupačnom terenu pješke pređe u BiH, gdje je trebalo da ga sačeka kako bi se zajedno uputili prema Hrvatskoj i Sloveniji do Italije, a zatim do krajnjeg odredišta - Velike Britanije, ali ga je u tome spriječila Granična policija BiH.

Optuženog i krijumčarenu osobu su u Perućici zaustavili, kontrolisali i potom uhapsili policajci, nakon čega je D.M. prekršajno procesuiran, a E.X. priveden u prostorije Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđvanje, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније