Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 02. 2013. 23:20 >> 23:24

BORCI SE RAZIŠLI

BiH: Bivši borci završili protest

Nakon cjelodnevne vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH odlučeno je da se 13. vanredna sjednica prekine i istovremeno da se zakaže 14. vanredna sjednica i predložen dnevni red od dvije tačke: Odluka o načinu regulisanja statusa prava na penziju pripadnika Oružanih snaga BiH kojima su prestala prava na dan 31. maja 2012. godine i Prijedlog Zakona o zaštiti žiranata FBiH. Ovoj sjednici nijesu prisustvovali poslanici iz Stranke demokratske akcije.

Tako  je izglasana, odnosno donijeta Odluka kojom se potvrđuje pravo na penziju pripadnika Oružanih snaga BiH, koje je ostvareno prema odredbama Zakona o službi u OSBiH.


 

Prema ovoj odluci Jedinstveni zakon treba da donese Parlament FBiH do 31. marta 2013. godine, a u slučaju da ne donese zakon do predviđenog roka pravo na penziju pripadnika OSBiH regulisaće se posebnim zakonom. 

Upravo zbog ovog zakona ispred zgrade Parlamenta Federacije u utorak je protestovalo oko 1.500 demobilisanih boraca koji su tražili usvajanje zakon.

 Bosanski mediji javljaju da su se bivši borci povukli sa protesta.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније