Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Beta ]

18. 07. 2022. 20:24 >> 20:22

NEMA PRANJA AUTA, ULICA, TUŠIRANJA NA PLAŽI

U Istri od danas na snazi restrikcija vode

U Istri je od ponoći na snazi restrikcija vode prvog stepena, odnosno zabrana korišćenja pitke vode za pranje vozila, ulica, trgova i javnih površina, kao i privatnih i javnih zelenih površina, tuširanja na plažama i kupalištima, a izuzetak su pijace i ribarnice.

"Ta mjera donesena je jer već neko vrijeme hidrološka situacija na području Istre nije povoljna, a znatnije padavine se ne očekuju idućih mjesec dana. Mjere su donesene radi izuzetno nepovoljnih hidroloških prilika. Bilo je potrebno preduzeti ove mjere kako bi u narednom periodu osigurali dovoljnu količine pitke vode", kazao je načelnik štaba civilne zaštite Dino Kozlevac, prenosi Hina.

Dodao je da bi ova mjera trebalo da bude dovoljna da Istra "normalno odradi turističku sezonu" s obzirom na to da trenutno na području Istre boravi više od 240.000 turista.

Sprovođenje mjera redukcije nadgledaće komunalni redari koji će uočene prekršaje prijavljivati Državnom inspektoratu koji će prekršioce djelimično ili potpuno isključiti iz vodovodonog sistema, sve dok traju restrikcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније