Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

03. 11. 2021. 14:12 >> 14:13

LIDER OPOZICIJE

Mickoski zatražio vanredne palamentarne izbore

Lider najveće makedonske opzicione partije VMRO DPMNE Hristijan Mickoski zatražio je danas brzo održavanje vandrednih parlamentarnih izbora u Sjevernoj Makedoniji.

Na konferenciji za novinare Mickoski je ocijenio da je vlada SDSM "u potpunosti delegitimisana i da njena politika više nema kredibilitet u narodu" i zatražio "brze prevremene parlamentarne izbore, koji će omogućiti formiranje stabilne vlade sposobne da se suoči sa izazovima pred koji se zemlja nalazi".

Kako je istakao, "čak i da (premijer Sjeverne Makedonije Zoran) Zaev podnese ostavku, ministri će nastaviti da predstavljaju njegov korumpirani sistem koji je dva puta izgubio na ovim lokalnim izborima".

Prema riječima Mickoskog, ni prva opcija - formiranje nove parlamentarna većine oko VMRO DPMNE bez izbora "nije rješenje, jer zemlju očekuju krizna vremena kada je stabilizovanje institucija od ključnog značaja".

"Formiranje nove parlamentarne većine neće pomoći u rješavanju nataloženih problema, već će samo dovesti do pregovora i razvodnjavanja kapaciteta za upravljanje institucija i kreiraće pogrešnu sliku koja neće preslikati volju naroda izraženu na upravo završenim izborima", rekao je Mickoski.

Zaev je u nedjelju uveče rekao da podnosi ostavku na mjesto premijera i lidera vladajućeg SDSM zbog poraza te stranke na lokalnim izborima, ali je istakao da ostaje na stavu da nema potrebe za vanrednim parmentarnim izborima i da vlada treba da ima pun mandat. Ostavku do danas nije dostavio parlamentu i stranačkim organima.

Posljednji parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji su održani na ljeto prošle godine, nakon kojih je SDSM zajedno sa albanskom DUI formirala drugu po redu zajedničku vladu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније