Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

02. 07. 2021. 21:57 >> 22:02

IMOVINA BAČIĆA

Šef HRT-a ima pet stanova, kuće, apartmane, brod...

Kazimir Bačić, koji je nedavno priveden u velikoj akciji USKOK-a, radni vijek proveo je na HRT-u, na ne naročito unosnim poslovima u tehnici, a ipak je sa suprugom uspio da stekne impresivan imetak.

Njegova supruga, prema podacima iz njegove imovinske kartice, ne radi.

Kako piše portal Index, imaju pet stanova u Zagrebu, stan i poslovni prostor u Dubrovniku, kuću u mjestu Strmec, kuću i apartman u Selcu, automobil, brod, štednju...

On je vlasnik kuće s okućnicom u Zagrebu, površine 889 kvadrata stečene ugovorom o doživotnom uzdržavanju, procenjene na četiri i po miliona kuna (600 hiljada eura). Vlasnik je i stana u Zagrebu od 28,3 kvadrata kupljenog na kredit, čiju vrijednost cijeni na 325 hiljada kuna, još jednog manjeg stana u Zagrebu od 29,6 kvadrata vrednog 256 hiljada kuna, kupljenog, kako stoji u imovinskoj kartici, "iz dobitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, kupovinom od imovine i imovinskih prava, zaduženjem kod banke (kredit)". Dva stana u Zagrebu naslijedila je gospođa Bačić - jedan od 73,6 kvadrata, procijenjen na milion i 90 hiljada kuna, drugi od 39,94 kvadrata, vrijedan 345 hiljada kuna.

Supruga Bačić je i u Selcu naslijedila dvije nekretnine: kuću s okućnicom od svega 21 kvadrata, vrijednu 185 hiljada kuna, i apartman od 50,77 kvadrata, vrijedan 750 hiljada kuna.

Bačić je ugovorom o doživotnom izdržavanju u Dubrovniku stekao stan od 59 kvadrata, koji procjenjuje na milion i 350 hiljada kuna, ali i suvlasništvo nad poslovnim prostorom od 103,82 kvadrata, čija je približna tržišna vrijednost milion i 190 hiljada kuna. Konačno, u mjestu Strmec ima kuću s okućnicom površine 4.306 kvadrata, procijenjenu na 50 hiljada kuna. Do nje je stigao ugovorom o poklonu.

Glavni direktor HRT-a ima i vrednosne hartije Fonda za naknadu oduzete imovine. Uz sve nabrojano, stigao je i da uštedi 85 hiljada kuna.

Neto plata mu je 24.852,42 kune ili oko 3.200 eura, od imovine i imovinskih prava svakog mjeseca zaradi dodatne 28.443 kune, a supruga još i 3.750 kuna.

Kako navodi hrvatski Index, Kazimir Bačić se sumnjiči za trgovanje uticajem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније