Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 09. 2013. 18:31 >> 18:30
3

USTAV SRBIJE

Nikolić: Svi građani imaju pravo na okupljanje

"Prema ustavu Republike Srbije svi građani, pa i pripadnici LGBT populacije imaju zagarantovano pravo na okupljanje i to je jedan od postulata za koji se Srbija zalagala u okviru borbe za ljudska prava", navedeno je u saopštenju predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

U saopštenju se takođe navodi i da su svi građani, bez obzira na seksualnu i drugu orijentaciju, jednaki u pravima i država bi tome trebalo da se posveti na adekvatan način.

Zbog delikatnosti problema delikatnom pitanju, u organizaciju Parade ponosa trebalo je uključiti sve ključne činioce, od bezbjednosnih agencija, medija, pa do nevladinih organizacija i međunarodnih institucija i na vrijeme pripremiti teren, navedeno je u saopštenju.

S obzirom na to da otkazivanje Parade iz bezbjedonosnih razloga može da ugrozi evropski put države, Tomislav Nikolić je rekao: "Srbija je zaslužila da bude dio evropske porodice i ravnopravan partner cijelog svijeta, zato očekujem da pripreme za sljedeću godinu počnu već danas".

(AA)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније