Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2019. 22:33 >> 22:34

ZAEV

Zbog ulaska u NATO moguće odlaganje izbora

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev nagovijestio je da bi prijevremeni parlamentarni izbori mogli da budu odloženi zbog formalnog ulaska njegove države u NATO.

"Treba da zadržimo 12. april kao datum za održavanje prijevremenih izbora. Ipak ostavljamo mogućnost da se dese promjene zbog NATO", rekao je Zaev novinarima.

Dodao je da država neće dozvoliti da ostane bez parlamenta u trenutku kad postoji potreba da ratifikuje dokument o članstvu u zapadnoj vojnoj alijansi.

"To ne smijemo da dozvolimo. Svih 29 zemalja članica da ratifikuju pristupni protokol i da kada to treba da uradi Sjeverna Makedonoja - mi nemamo parlament. Svi moramo da vodimo brigu da nam dražava bude funkcionalna kada se donose ovakve važne odluke", rekao je Zaev.

Pošto EU po treći put nije odlučila da počne pregovore o prijemu Sjeverne Makedonije u članstvo, lideri parlamentarnih stranaka su se dogovorili da se vanredni izbori održe aprila 2020, što pretpostavlja da Sobranje bude raspušteno polovinom februara, prije nego što se očekuje da Španija, kao posljednja, ratifikuje Protokol o članstvu Makedonije u NATO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније