Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

20. 08. 2019. 09:06   >>  09:06

HARADINAJ OBJAŠNJAVA

Granice "veća briga" od borbe protiv korupcije

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao "većih briga" od borbe protiv korupcije, te da se bavio temom promjene granica, "koja je dovela zemlju pred vanredno stanje", prenio je Kossev.

"Premijer koji mora da čuva teritoriju ne može da se vrati rješavanju unutrašnjih pitanja poput korupcije", kazao je sinoć Haradinaj tokom gostovanja na prištinskoj televiziji T7.

On je dodao da kada se bude uvjerio da je pitanje promjene granica potpuno zatvoreno "planira da se bavi unutrašnjim temama".

Haradinaj je dojučerašnju saradnju sa Demokratskom strankom Kosova (PDK) Kadrija Veseljija, ocijenio kao loše iskustvo.

Kako je rekao, PDK ga je ometala u vezi sa "najvažnijim nacionalnim pitanjima", kao i da ne želi da sarađuje sa strankom predsjednika kosovske Skupštine Veseljija.

Haradinaj je potvrdio da nije obavijestio lidera PDK, svog koalicionog partnera, da će podnijeti ostavku na mjesto premijera Kosova, a kao razlog za to je naveo da Veselji "nije ostavio prostor" za razgovor o osjetljivim temama.

"Zašto upozoriti čovjeka koji je u Vašingtonu rekao da Haradinaj razgovara sa Amerikom, kao i sa Srbijom?! Nije mi ostavio prostora da razgovaramo o takvim temama", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније