Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 09. 2013. 19:37 >> 19:38

EVROPKSI PARLAMENT

Odgođeno glasanje o vraćanju viza

Poslanici Evropskog parlamenta neće u četvrtak glasati o prijedlogu mehanizma kojim bi se za pojedine zemlje Zapadnog Balkana ponovo uvele vize, saopšteno iz EP.

Glasanje je odgođeno pošto poslanici nakon jednosatne žučne debate nijesu usaglasili stavove o takozvanom zaštitnom mehanizmu kojim bi se za zemlje iz kojih dolaze brojni lažni azilanti, uvele vize.

Poslanica EP Tanja Fajon pozvala je tokom današnje žučne rasprave članove EP da glasaju protiv uvođenja mehanizma za suspenziju, između ostalog zato što ne predviđa kontrolnu ulogu Parlamenta.

"“Usvajanje mehanizma u predloženom obliku predstavljalo bi korak nazad za zemlje Zapadnog Balkana i za EU”", istakla je Fajon u svom obraćanju poslanicima na plenarnom zasijedanju u Strazburu.

Negativan stav o prijedlogu zauzelo je nekoliko poslaničkih grupa, uključujući socijliste, socijaldemokrate, liberale i zelene, dok su ga članovi Evropske narodne partije (EPP) podržali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније