Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2019. 18:59 >> 18:59
1

REAKCIJA IZ BEOGRADA

Ostavka Haradinaja možda put ka nastavku dijaloga

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun izjavio je da današnja ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja može otvoriti put da se tamošnja politička scena "prekomponuje" tako da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"Haradinaj je postao nepremostiva prepreka i kočnica bilo kakvom daljem razgovoru Beograda i Prištine", rekao je Drecun za agenciju Beta.

On je ocijenio da je stav SAD "osnažen" ovonedjeljnom posjetom ministra spoljnih poslova Ivice Dačića Vašingtonu i podsjetio na posjetu francuskog predsjednika Emanuela Makrona Beogradu početkom nedjelje.

"Pariz i Vašington se zalažu da se problem mora riješiti kompromisom, odnosno dogovorom koji bi bio prihvatljiv za obje strane, to ne može da se realizuje dok je Haradinaj na mjestu (premijera) na kojem je bio", ocijenio je Drecun.

Haradinajev advokat: Pobijedićemo i ovog puta

Advokat Arianit Koci ocijenio je danas, povodom odluke njegovog klijenta Ramuša Haradinaja da podnese ostavku na mjesto premijera, da je Haradinaj "heroj" i da će "kao i uvijek do sada" izaći kao pobjednik i iz ovog slučaja.

"Uvijek je u istoriji bilo pojedinaca koji su nosili teret svih svojih ljudi. Mi ih zovemo heroji. Takav je Ramuš", rekao je Koci.

On je ocijenio da Haradinaj odlukom da podnese ostavku "čuva dostojanstvo zemlje i naroda".

"Moralni čin odgovornog lidera"

Politički analitičar Beljulj Bećaj ocijenio je danas da je odluka premijera Kosova "dokaz moralnog čina odgovornog nosioca državnih funkcija koji je uvijek spreman da se suoči sa sumnjama na njegovo delovanje tokom rata".

"Haradinaj je dokazao da je uvijek spreman da se suoči sa optužbama za djela za koja se sumnjiči. I ovog puta će se dokazati argumentima koliko je tužilaštvo imalo dokaza za eventualnu krivicu", kazao je Bećaj agenciji Beta.

On je ocijenio da je "veoma interesantno" zbog čega je Haradinaj po drugi put pozvan da se pojavi prije tim sudom, utoliko prije što je, po riječima Bećaja, u prethodnom suđenju (pred Haškim tribunalom) analizirana njegova ratna prošlost i oslobođen je svih optužbi.

Predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj podnio je danas ostavku na tu funkciju pošto je dobio poziv da se u svojstvu osumnjičenog, pojavi pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu.

On je na konferenciji za novinare poslije sednice Vlade Kosova kazao da nije optužen već da je pozvan da se pojavi pred tim sudom u svojstvu osumnjičenog.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније