Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

13. 06. 2019. 22:53   >>  22:49 1

SASTANAK S MERKEL

Zaev: Ove godine pregovori o prijemu u EU

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas u Berlinu, poslije sastanka s kacelarkom Njemačke Angelom Merkel, da je "snažno uvjeren" da njegova zemlja ove godine počinje pregovore o prijemu u EU.

Zaev je rekao da ga je kancelarka infomisala da će Bundestag "u septembru doneti odluku o odobravanju početka pregovora EU sa Sjevernom Makedonijom, saglasno utvrđenim procedurama Njemačke za proširivane članstva Unije".

Po njegovim riječima, Merkel je na "srdačnom i prijateljskom sastanku" potencirala da je Sjeverna Makedonija "isporučila očekivano i da ona lično i Berlin na to gladaju mnogo pozitivno".

"Snažno smo uvjereni da već ove godine započinjemo pregovore o članstvu u EU i konačno se priključujemo Srbiji i Crnoj Gori" koje već pregovaraju o tome, istakao je Zaev.

"Potvrdili smo da Republika Sjeverna Makedonija ima puno povjerenje u kancelarku Merkel i da podržava njenu potiku proširenja EU, kao i njenu poltiku prema Zapadnom Balkanu", dodao je on.

Zaev je istakao da ga raduje što Ministarstvo spoljnih poslova Njemačke ima pozitivan stav o započinjaju pregovora EU sa Sjevernom Makdonijom, i da treba da se poštuju procedurani postupci i demokratski procesi koji će Bundestagu omogućiti da septembra donese pozitivnu odluku o tome.

U delegaciji Vlade Sjeverne Makedonije koja se u Berlinu sastala s Merkel, uz Zaeva su bili vicepremijer za evopsla pitanja Bujar Osmani i ministar spljnih poslova Nikola Dimitrov.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније