Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2019. 21:29 >> 21:00
1

BEOGRAD - PRIŠTINA

SAD ne podržavaju neki određeni ishod dijaloga

Sjedinjene Američke Države (SAD) ne podržavaju neki određeni ishod dijaloga Beograda i Prištine.

To je objavio prištinski list Koha, pozivajući se na neimenovanog visokog američkog zvaničnika.

Taj neimenovani izvor kazao je da SAD podržavaju mogućnost da dvije strane dođu do sporazuma koji bi rezultirao uzajamnim priznanjem, čak iako bi podrazumjevao ideju razmjene teritorija.

On je rekao da bi to bilo nešto oko čega bi dvije strane morale da se usaglase i da bi Vašington razmotrio sporazum kako bi se osiguralo da on ne bude protiv interesa i vrijednosti SAD-a.

Što se tiče trenutka kada bi sporazum bio postignut, isti izvor lista naveo je da američka administracija nije postavila konkretan vremenski okvir, ali da očekuje da će ova godina biti istorijska za sporazum Beograda i Prištine.

Visoki američki zvaničnik je dodao i da će sporazum otvoriti put za pridruživanje Kosova Ujedinjenim nacijama i Evropskoj uniji, iako, kako je ocijenio, ti proces zavise i od spoljnih faktora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније