Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 07. 2013. 22:39 >> 22:40
1

DEMANTI

SPC: Irinej nije kritikovao vlast

Kabinet srpskog patrijarha Irineja demantovao je večeras informaciju objavljenu u nekim medijima da je patrijarh u razgovoru s patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom kritikovao državno rukovodstvo Srbije.

"Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, koji se sa sveštenom pratnjom nalazi u mirnoj posjeti Svetosti patrijarhu moskovskom i sve Rusije gospodinu Kirilu i Ruskoj pravoslavnoj crkvi, krajnje neprijatno je iznenađen lažnom informacijom koju su danas objavili neki mediji u Srbiji da je u razgovoru sa svojim domaćinom izrekao kritike i optužbe na račun državnog rukovodstva Srbije", navedeno je u reagovanju.

Naglašavaju da ova dezinformacija nije samo zlonamjerna, anticrkvena, već odaje namjeru da poremeti tradicionalno bratske odnose i povjerenje između srpskog i ruskog naroda.

"Jedna od centralnih tema, svakako, bila je vezana za problem Kosova i Metohije. Pritom je patrijarh srpski Irinej zamolio svog domaćina da podrži stav Srpske pravoslavne crkve o očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Sve drugo predstavlja konstrukciju određenih političkih, medijskih, a možda i paracrkvenih krugova, koji iz svojih interesa ne biraju sredstva da pošto-poto isprovociraju sukob Crkve i države Srbije", tvrdi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније