Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

25. 02. 2018. 16:50 >> 16:51

SIBIRSKO VRIJEME U REGIONU

Zagreb i Sarajevo najhladniji glavni gradovi

Sa izmjerenih minus pet stepeni Celzijusa Sarajevo i Zagreb danas u podne bili su najhladniji glavni gradovi u regionu, dok je sa 10 stepeni u plusu najtoplija bila Tirana.

Nešto hladnije, sa većim minusima je inače, na zapadnom dijelu regiona, dok je na istoku i jugu nešto toplije.

Tako je u Mariboru (Slovenija) bilo minus sedam, glavnom gradu Slovenije, Ljubljani minus četiri, koliko je bilo i u Tuzli (BiH).

U glavnom gradu Srbije, Beogradu bilo je minus tri stepena Celzijusa, isto kao i u Banja Luci (BiH).

Nula je izmjerena u glavnom gradu Makedonije, Skoplju, u Mostaru (BiH) je bilo plus jedan, a u glavnom gradu Crne Gore četiri stepena Celzijusa.

Snijeg i minus i u Dalmaciji

Za cijelu Hrvatsku danas je upaljen meteoalarm sa upozorenjima najvišeg stepena, a vremenske prilike su u pojedinim djelovima zemlje najavljene kao "veoma opasne".

Najniža temperatura u 6 sati izmjerena je na Zavižanu, -17 stepeni. U ostalim gradovima temperatura je između -9 u Gospiću, do -3 stepena u Rijeci, a na Jadranu od -4 do 4 stepena.

Snijeg pada i u Dalmaciji - u Šibeniku, Splitu i Dubrovniku te brojnim drugim manjim mjestima. Iako su se krovovi zabjelili, ne očekuje se da ga bude više od nekoliko centimetara.

Snijeg i bura i dalje otežavaju saobraćaj u Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije, a pojedine dionice puteva su zatvorene za sva vozila.

Žuti meteoalarm izdat je za cijelo područje BiH zbog ekstremno niskih temperatura, snježnih padavina i jakih udara vjetra.

Najniža temperatura je izmjerena na Bjelašnici minus 16 stepeni, a u nižim predjelima je najhladnije bilo u Nevesinju gdje je jutros u sedam sati bilo minus 12 stepeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније