Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 12:48 >> 12:16

POSREDNIK U RAZGOVORIMA

"Rješenje za ime MKD nikog ne ugrožava"

Posrednik u razgovorima o novom imenu Makedonije Metju Nimec ne želi da otkriva koje je predloge za rješenje tog višegodišnjeg spora ponudio dvijama stranama.

Ipak, kako kaže, nijedan ne ugrožava identitet zemlje.

U intervjuu za makedonsku Televiziju Sitel Nimic jedino otkriva da je njegov predlog rješenja dostavljen vlastima Grčke i Makedonije i da je napisan na četiri stranice.

Potrebno je, kaže, vremena za razmišljanje tri-četiri dana, a zatim novi sastanak, ne isključujući pritom mogućnost da u međuvremenu posjeti dvije zemlje. 

"Moj lični stav je da ponuđeni predlozi ne narušavaju pitanje identiteta, već naprotiv jačaju, jačaju identitet države i naroda”, rekao je Nimec i dodao da se tokom ovog procesa uvjerio da Makedonija ima identitet. 

Makedonija, kaže, postoji 25 godina, a imala je identitet kao dio nekadašnje Jugoslavije, kao dio Kraljevine Srbije i Otomanskog carstva. 

"Atina izlazi iz ekonomske krize, sigurnije i pokušava da igra veću ulogu u regionu. U Skoplju imamo novu vladu koja izgleda posvećena rješavanju problema", kaže Nimec. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније