Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 07. 2013. 17:10 >> 17:10

UPRKOS AFERAMA

Radman do daljnjeg na čelu HRT-a

Na sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora raspravljalo se o položaju Gorana Radmana, trenutnog direktora Hrvatske radiotelevizije (HRT), čija je pozicija nakon niza nedavnih afera dovedena u pitanje od strane Nadzornog odbora HRT-a, javlja agencija Anadolija.

 

 

Odbor je zaključio da će  sačekati Radmanovo svjedoćenje, nakon čega će se ponovno sastati u septembru, te raspravljati o njegovoj vjerodostojnosti.

Goran Radman posljednjih je sedam i više dana punio medijske stupce, jer je prećutao  činjenicu da je vlasnik hotela u Bohinju, a nakon što je to postalo tema medijskih tekstova, Radman je oštrim riječima napao dio nesklone mu medijske javnosti.

Još jedan stvar koja mu se uzima kao neprofesionalan postupak, objava je ankete podrške glavnom direktoru HRT-a na internet stranicama te kuće, koja je prvi tekst objavljen na toj stranici, bez imena autora, dodao je na sjednici odbora Goran Beus Ričemberg.

Ričemberg je iznio podatak da je anketu podrške Radmanu potpisalo svega 7 odsto zaposlenih u toj kući, te predložio da se anketa po brzom postupku skine sa službenih stranica HRT-a. Naglasio je da je Radman nakon događanja trebao sam staviti mandat na raspolaganje, ali utvrdio da se bez svjedočenja direktor ne može razriješiti.

Jasen Mesić, parlamentarni zastupnik HDZ-a, zahtijevao je da se do ponedjeljka zatraži pismeno svjedočenje direktora Radmana o navedenim spornim činjenicama i ponovno sazove sjednica Odbora na kojoj bi se glasalo o povjerenju Radmanu. 

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније