Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

30. 11. 2017. 22:24 >> 21:53

DIMITROV SAOPŠTIO

"SAD će i dalje pozitivno uticati Balkan"

Makedonija je na dobrom putu da bude uspješna i primjer za region, ocijenio je državni sekretar SAD Reks Tilerson u razgovoru s ministrom spoljnih poslova te zemlje Nikolom Dimitrovom, u Vašingtonu.

Minstarstvo spoljnih poslova Makedonije je danas saopštilo da se Tilerson u srijedu u Stejt departmetu sastao s Dimitrovom koji je u posjeti SAD.

Tilerson je naglasio da će SAD "i dalje imati pozitivnu ulogu za stabilnost i napredak regiona (Zapadnog Balkana) i tražiti načine kako da pomognu".

Državni sekretar SAD je dao podršku reformskom planu Vlade Makedonije, pozivajući je da istraje u njegovom sprovođenju.

Dimitrov je, kako se navodi, Tilersonu govorio o političkom stanju u Makedoniji i regionu, i o aktuelnostima u pregovorima Makedonije i Grčke o nazivu Makedonije.

"Makedonija je prijatelj i partner SAD, ubijeđeni smo da ćemo uz vašu pomoć i liderstvo i podršku evropskih saveznika, ubrzo postati dio NATO. Naša posvećenost i rešenost je ogromna, kako bi iskoristili ovu mogućnost koja nam se ukazuje", rekao je Dimitrov Tilersonu.

Makedonski ministar spoljnih poslova juče je u Vašingtonu učestvovao na konferenciji Atlantskog savjeta SAD, kao i visoki funcioner Stejt departmenta Hojt Brajan Ji, šefovi diplomatija zapadnobalkanske šestorke, a imaće još nekoliko sastanaka sa američkim zvaničnicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније