Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

13. 10. 2016. 10:27 >> 10:05

VUČIĆ PRIZNAO

Imamo bolje veze s Albancima

Ne stidim se da kažem da želimo da imamo bolje veze sa Albancima i Bosancima, izjavio je premijier Srbije, Aleksandar Vučić.

Kako kaže, vidi da potencijalno gledano imamo bolji rast od većine zemalja članica, "imamo veliki potencijal u budućnosti i to ćemo učiniti zajedno, jer ako idemo jedni protiv drugih onda nemamo šanse".

Učestvujući zajedno s albanskim premijerom Edijem Ramom na panelu u okviru Beogradskog bezbjednosnog foruma, Vučić je ocijenio da uz bolje političke veze u budućnosti nema sumnju da ćemo se približiti Evropskoj uniji, čemu teže sve zemlje regiona. 

Zahvalio je albanskom premijeru što je danas u Beogradu i na Forumu, i time dao šansu "da pričamo, da razvijemo dalje naše odnose”. 

"Kada pričate uvijek poboljšavate odnose, i to je od značajno za nas", poručio je Vučić.

Osim toga je rekao da nema namjeru da se kandiduje na predsjedničkim izborima. 

On je tokom panel diskusije u okviru Beogradskog bezbjednosnog foruma, rekao da iako mnogi njegove političke poteze tumače kao predsjedničku kampanju, on to neće uraditi. 

"Kažu glupi Vučić želi da pobijedi na predsjedničkim izborima, a ja se neću ni kandidovati", rekao je Vučić. 

Premijer je rekao i da ne postoji alternativa kada je pitanju članstvo Srbije u EU, ali i da nije optimista kada je riječ o situaciji u regionu i ukazao na ogromne probleme u BIH, uvrede Srbiji koje dolaze iz Hrvatske.

"Ima ogromnih prepreka koje treba zaobići i kasnimo jer ne možemo da ispunimo svoje obaveze, jer dolaze uvrede iz Hrvatske, EU je ostala nijema i u tome je problem", rekao je Vučić.

On je rekao da postoje ogromni problemi i u BIH. "Neću to komentarisati jer je očigledno. Ne mogu da prihvatim to da je jedini krivac predsjednik RS", kazao je Vučić. 

On je ocijenio da je izgrađeno uzajamno povjerenje između Srbije i Albanije, ali da je to krhko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније