Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 05. 2013. 17:01 >> 17:32
1

BALKANSKA POSLA

Otkazan Samit na Ohridu

Ohridski samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, na kojem je trebalo da se okupe lideri regiona, otkazan je zbog nesuglasica zemalja učesnica samita.

 

 

Samit je otkazan jer su Srbija, BiH i Rumunija bile protiv pozivanja Kosova na okupljanje, što se nije dopalo predstavnicima Albanije i Hrvatske, koji su odbili da učestvuju.

 Predsjednik Makedonije, Đorđe Ivanov, rekao je da je skup otkazao kako bi  zaštitio državni interes i dostojanstvo Makedonije.

"Makedonija je postupila u cjelosti u skladu sa aktima Procesa. Na žalost, stare balkanske predrasude i kompleksi zaživjeli su na ovom samitu i neću dozvoliti da se oni krše preko ledja Makedonije, i da za to da cijenu plaća Makedonija",rekao je on .

Ivanov je dodao da je ovo jasan signal za Evropu o tome kakva je realnost u našem regionu i da bi to trebalo da bude upozorenje.

Predsjednik Makedonije je poželio uspjeh sledećem organizatoru samita i izrazio nadu da će se to dogoditi u „evropskijem Balkanu“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније