Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Agencije, Objavio: I. P. ]

17. 07. 2016. 16:01 >> 15:42
7

MINISTARKA VJERUJE

Srbija zaslužila otvaranje poglavlja

Ministarka za evropske integracije u tehničkoj vladi Srbije, Jadranka Joksimović, izjavila je da je Srbija rezultatima zaslužila otvaranje poglavlja 23 i 24.

Joksimovićeva vjeruje da će sjutra biti otvorena Poglavlja 23 i 24, da je Srbija ispunila zadate kriterijume i da će ako se to ne desi - to biti loša politička poruka.

"Politički je veoma bitno da se to desi. Mi smo čvrsto na putu evropskih integracija i politički mislim da bi to bila loša poruka i ja vjerujem da će to da se ipak desi", rekla je Joksimović za TV Pink. 

Upitana o najavama koje stižu iz Hrvatske i da li očekuje da bi ta zemlja mogla da blokira taj proces, Jokismović kaže da je Srbija ispunila kriterijume i da je to najvažnije. 

"Mi smo kriterijume ispunili, tako da me malo zanima šta traži Hrvatska, to je pitanje za EU, Evropsku komisiju da li će da se pridržava onoga što su standardi koje smo ispunili ili će popustiti pod pritiscima jedne od zemalja koja ima neke svoje bilateralne interese", rekla je Joksimović. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније