Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 05. 2013. 12:18 >> 12:18

AFERA GALENIKA

Vučić:Nulta tolerancija prema kriminalu i korupciji

Prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas povodom akcije hapšenja zbog zloupotreba u Galenici da je država pokazala da ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji.

On je za RTS potvrdio da je tužilački predmet zatvoren i da je među privedenima i bivši generalni direktor Galenike Nenad Ognjanović. Vučić očekuje da svi odgovorni za zloupotrebe i mahinacije u toj kompaniji ogdovaraju.

 

 

 Vučić je ocijenio i da je kroz ovaj slučaj na najbolji način pokazano kako je Srbija pljačkana u prethodnim godinama i decenijma, ali da je država našla način da reaguje iako je bilo mnogo sumnji.

"Kao što građani danas mogu da vide država Srbija je moderna i uređena država i ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji", istakao je Vučić navodeći da će svi odgovorni za to odgovarati i da je ovo tek početak.

Govoreći o načinu mahinacija, Vučić je kazao da su se pravile trojne kombinacije sa bankom i privatnom kompanijom koja bi radila određene poslove, a u stvari sav novac bi završavao na računu te banke, koji bi se poslije dijelio između funkcionera ili članova rukovodstva Galenike, a fabrika ništa ne bi dobila, ni sirovinu niti lijekove.

„Svi koji su učestvovali i u orgnizovanom kriminalu i bilo kom vidu korupcije odgovarat će. To nije naš dug Evropi, nego građanima ove zemlje, našem narodu, i mi ćemo taj posao nastaviti, a ovo je tek početak“, poručio je Vučić.

Kako navodi RTS, u slučaju Galenike u pitanju je zloupotreba reda veličine 12 miliona eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније