Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 05. 2013. 21:17 >> 21:25

UMJERENIJI KANALI?

Novi pokušaj Skoplja i Atine

Makedonski vicepremijer za eurointegracije Fatmir Besimi izjavio je u Atini da Makedonija i Grčka imaju kapacitet i hrabrost da što prije prevaziđu sve izazove.

Besimi je izrazio uvjerenje da će se iznaći uzajamno prihvatljivo rješenje za problem ustavnog imena Makedonije, kako bi njegova zemlja jednog dana postala dio evropske porodice.

Nakon susreta sa grčkim ministrom spoljnih poslova Dimitrisom Avramopulosom, Besimi je rekao da je u Atinu došao s nadom i prijateljskim i iskrenim nastupom ka evropskoj perspektivi, koja je strateški cilj i opcija za očuvanje mira i održivu stabilnost.

Avramopulos je kazao da je u pregovore, koji se odvijaju posredstvom UN, Grčka ušla iskreno i da je ubijeđen da će rješavanje problema osloboditi velike perspektive za saradnju, koja će biti od koristi za oba naroda i čitav region.

Grčki ministar je istakao da je važno da u pregovorima preovlada umjerenost i uzdržanost.

Ovo je drugi ovakav susret na visokom nivou, nakon što se bivša makedonska vicepremijerka za eurointegracije Teuta Arifi sastala s grčim vicepremijerom Teodorosom Pangalosom.

Grčke novine Besimija ocjenjuju umjerenim političarom koji je sa Avramopulosom imao susret dok su obojica bili ministri odbrane, i da je ovo pokušaj Atine da pronađe nove kanale za komunikaciju sa Skopljem o rješavanju spora za ustavno ime, zbog, kako navode “nepopustljivosti premijera Nikola Gruevskog”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније