Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 10. 2015. 09:25 >> 09:13
13

STRANKA UGLJANINA

Nije pozivao na stvaranje države Sandžak

Stranka demokratske akcije Sandžaka najavila je tužbu protiv neodgovornih srpskih medija, novinara i državnih zvaničnika zbog, kako su istakli, "zlonamjernih i tendencioznih laži koje su objavili u vezi sa govorom "predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina".

 

 

Podsjećamo, beogradski Blic objavio je prije dva dana da je Ugljanin, na svečanosti povodom obilježavanja "Dana samoopredjeljenja", u znak sjećanja na 25. oktobar 1991. kada je održan nelegalni referendum o autonomiji Sandžaka, rekao da "Bošnjaci imaju pravo na državu Sandžak i da treba da je prave".

"Ugljanin je u svojstvu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na obilježavanju svečanosti povodom 24. godine od referenduma građana o autonomiji Sandžaka jasno govorio o pravu Bošnjaka na političku egzistenciju i brži ekonomski razvoj kroz autonomiju Sandžaka u okvirima ove države na koju i oni imaju pravo. Pojedini srpski, nacionalistički mediji su objavili lažne navode kako je predsjednik dr. Ugljanin pozvao na pravljenje 'bošnjačke države' i 'države Sandžak', što je nije tačno", saopšteno je iz SDA Sandžaka.

Najavili su da će "zbog ovakvog opasnog izvještavanja, izvlačenja iz konteksta, objavljivanja i širenja tih izmišljotina na štetu SDA Sandžaka, pokrenuti krivične postupke za klevetu kao i za izazivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje".

U SDA smatraju da, kako su kazali, "orkestrirana medijska hajka koja je zasnovana na lažima i zamjeni teza ima za cilj da demorališe Bošnjake, kao jedan manjinski narod, i izbaci ih iz političkog života Srbije".

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније