Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 06. 2015. 10:48 >> 10:40
2

ČAVUŠOGLU KRIVOKAPIĆU

"Svjedok sam napretka Crne Gore"

Ministar vanjskih poslova Turske, Mevlut Čavušoglu, uputio je čestitke predsjedniku SDP-a Ranku Krivokapiću povodom današnjeg 8. Kongresa Socijalidemokrata, kojim se ujedno obilježava 25 godina od osnivanja.

 

Navodeći da neće biti u mogućnosti da da prisustvuje Kongresu zbog priprema za predstojeće opšte izbore u Turskoj 7. juna, Čavušoglu je rekao da tokom svih ovih godina svjedok napretka koji je postigla Crna Gora na njenom putu evropskih i evroatlantskih integracija.

"SDP je doprinio jako puno pomenutom napretku kroz svoju dosljednu politiku, promovišući punopravno članstvo Crne Gore u NATO i Evropsku uniju. Iz toga razloga, smatram da je slogan koji ste odabrali za Kongres odgovarajući, odnosno, da predstavlja potpuno relevantan slogan koji govori o značajnoj ulozi koju ste Vaša partija i Vi lično odigrali u političkoj istoriji Crne Gore", rekao je Čavušoglu u pismu.

"Lično se sjećam vještog liderstva koje ste demonstrirali tokom Vašeg predsjedavanja Parlamentarnom skupštinom OEBS-a. S tim u vezi, a kako Crna Gora ulazi u još jednu kritičnu fazu evropskog i evroatlantskog integracionog procesa, ja sam uvjeren da ćete Vi, kao veoma jak političar sa dugogodišnjim iskustvom na planu unutrašnje i međunarodne politike, nastaviti da znalački upravljate Vašom partijom u pravom smjeru", poručio je Čavušoglu.

On podsjeća da je SDP odigrao veoma važnu ulogu u jačanju i produbljivanju prijateljstva koje postoji između Crne Gore i Turske.

"Uvjeren sam da će SDP održati značajno mjesto u političkom životu Crne Gore u godinama koje dolaze, te da će nastvaiti da radi za svijetlu budućnost svoje zemlje", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније