Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2013. 13:21 >> 13:21
1

POSJETA

Crna Gora i Island zajedno brže u EU

Crna Gora i Island su male i slične države i međusobna saradnja pomoći će im da brže napreduju ka Evropskoj uniji, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom parlamenta Islanda Aste Johannesdottir, rekao da je ta država prva priznala nezavisnost Crne Gore „zbog čega nas prema njima vežu posebne emocije“.

Johannesdottir boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

„Island nam pomaže svojim iskustvima iz pregovora sa EU, oni su 11 pregovora zatvorili, a 27 otvorili i integrisani su u pravni dio EU“, rekao je Krivokapić.

Šef parlamenta je podsjetio da su Crna Gora i Island među devet malih zemalja Evrope.

 

„Naše male zemlje su slične i najbolje se razumiju i saradnja iz asocijacije pomažu da zajedno napredujemo brže izbjegnemo greške koje je neko od nas napravio“, kazao je Krivokapić.

 

Johannesdottir je kazala da Crna Gora ima jak parlament, kao i da je  uloga parlamenta na Islandu veoma značajna, posebno u pregovorima s EU.

„To je jako dobar pristup jer ovaj proces mora biti otvoren i transparentan u najvećoj mogućoj mjeri i to bi bila moja preporuka Crnoj Gori mada mislim da je Crna Gora već zauzela sličan stav“, kazala je ona.

Johannesdottir je dodala da Crna Gora može računati na podršku Islanda.
Krivokapić je rekao da Island ima ogromne viškove energije koju pametno koriste i ocijenio da je to „logika koju Crna Gora treba da slijedi“.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније