Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 10. 2014. 08:28 >> 08:26

CG-EU

Danas predstavljaju Izvještaj o napretku

Izvještaj o napretku Evropske unije (EU) za Crnu Goru danas će biti predstavljen u EU Info centru u Podgorici, najavljeno je iz Delegacije EU.

 

Najavljeno je da će Izvještaj predstaviti šef Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje Dirk Lange, i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, u prostorijama EU Info centra.

Novinari će moći, putem weblinka, da prate uživo i konferenciju za novinare evropskog komesara za proširenje, Štefana Filea.

Pres konferencija se održava u širem kontektstu usvajanja godišnje Strategije proširenja i Izvještaja o napretku za zemlje Zapadnog Balkana i Turske u srijedu 8. oktobra. To će biti posljednji put pod okriljem sadašnje Evropske komisije“, naveli su iz Delegacije EU.

Strategija o proširenju, kako su pojasnili, sumiraće šta je postignuto u posljednjih pet godina u ovoj oblasti i predstaviti ključne elemente politike proširenja u narednom periodu.

Izvještaji o napretku za sedam zemalja kandidata i potencijalnih kandidata će procijeniti ono što su te zemlje uradile u proteklih 12 mjeseci da bi nastavile reforme i transformaciju u skladu sa EU kriterijumima. Paket proširenja takođe sadrži Izvještaj o napretku za Crnu Goru. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније