Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

15. 04. 2024. 13:53 >> 15:10
4
Čitaj mi:

SJEDNICA SKUPŠTINE

Mujović: U CEDIS-u ne cvjetaju ruže, Čađenović došao na gotovu štetu

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović poručio je danas tokom sjednice Skupštine da će se tokom mandata dobro baviti CEDIS-om i Rudnikom uglja. 

"Neće moći ništa nečasno da se radi. CEDIS je kompanija koja je stvorena da uspije. Ima kadar sposoban da rješava najsloženije problemem koji se tiču distributivnih mreža. Umjesto da pažnju javnosti privlače rezultatima, oni su predmet interesovanja DRI i SDT-a- nedopustivo", rekao je Mujović na sjednici, odgovarajući na pitanja poslanika. 

Prema njegovim riječima, CEDIS je preduzeće koje ima visoko kvalitetan tehnički kadar sposoban da rješava nasloženije probleme.

"Umjesto toga, pažnju privlače svojim rezultatima oni su predmet interesovanja DRI i SDT što je nedopustivo", ocijenio je Mujović.

Dotakao se i funkcije predsjednika Odbora direktora CEDIS-a Vladimira Čađenovića, za kog je kazao nije početak i kraj problema tog preduzeća. 

"Da je to tako mislim da bi lako izašli na kraj. Nažalost, problemi CEDIS-a sežu daleko dublje i kontroverze prate preduzeće od osnivanja. Partijsko zapošljavanje i sumnjivi tenderi su nešto što datira maltene od postanka. Finansijski pokazatelji Čađenovićevih prethodnika su kudikamo bolji, ali nimalo me to ne fascinira", rekao je Mujović.

Kako je poručio, "taj ko je postavio Čađenovića na mjesto izvršnog direktora CEDIS-a nije mu dobro mislio".

"Napravio mu je medveđu uslug. Čađenović je došao na gotovu štetu. Karte su podijeljene prije mene i tačno je rečeno kome koja pozicija u Odboru direktora pripada. Demokrate su dobile poziciju predsjednika OD CEDIS-a i jedino što sam mogao je da molim da delegiraju najboljeg i najstručnijeg za tu poziciju, a njihov odgovor je bio gospodin Čađenović. Nemam moći da to promijenim", istakao je Mujović.

Nećemo ignorisati Komarnicu i Čehotinu

Mujović je poručio da iz Vlade nemaju pravo da ignorišu proteste za Komarnicu, Ćehotinu i Kruševo.

"Dio građana će uvijek protestovati. Neki protesti su opravdani, neki ne, ali da ih ignorišemo nemamo pravo", kazao je on. 

Mujović je kazao da je izgradnja LNG terminala u Baru kapitalni projekat koji će snažno uticati na Crnu Goru.

"Na nama je da utvrdimo da li nam ti projekti donose nešto novo, da li su prosperitetni ili nas guraju u zonu rizika", rekao je Mujović.

Kako je kazao, izgradnja LNG terminala je dobra opcija.

"Dobra je opcija zato što skladištite LNG, odnosno prirodni tečni gas, i na taj način postajete jedna vrsta čvorišta kojom će gravitirati druge zemlje i otvarate mogućnost razvoja nekih novih opcija za grad i državu", istakao je Mujović.

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović osvrnula se tokom sjednice na spaljivanje lutke pisca i novinara Andreja Nikolaidisa na karnevalu u Herceg Novom.

"Sa njegovim stavovima nisam saglasna, ali osuđujem spaljivanje lutke. Nisam ćutala, niti revativizovala to pitanje. Od početka mog mandata osuđujem svaki napad na novinare, bez obzira na političku ili neku drugu pripadnost. Moja reakcija je bila pravovremena i moralna", poručila je ona.

Govoreći o slučaju predstave u Nikšićkom pozorištu, kad je umjetnički direktor te ustanove Janko Jelić odbio da na repertoar stavi predstavu "IzloŽene" nezavisne teatarske scene Bunt, koja govori o temi rodne neravnopravnosti i nasilja nad ženama, Vujović je kazala da je dobro da je ta tema u žiži javnosti. 

"Nadam se da će Jelić sljedeći put izbrojati i promisliti šta da napiše u zvaničnom mejlu", smatra Vujović. 

Vujović očekuje da Medijski zakon uskoro bude donesen. 

"Zakone smo poslali 15. marta i čeka se povratno mišljenje Evropske komisije. Zavisno od mišljenja, uputićemo zahtjev Vladi", kazala je ona.

Vujović je najavila da sljedeće nedjelje putuje u Brisel, gdje će sa evropskim komesarom Milerom razgovarati o oom pitanju.

"Očekujemo pozitivne odgovore", rekao je on. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније