Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

12. 04. 2024. 10:25 >> 10:27

REAGOVANJE

Bošnjačko vijeće ne dijeli stavove Šahmanovića

Iz Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori saopštili su da politički stavovi i komentari Bejta Šahmanovića koje je iznio u medjima, predstavljaju njegove lične opservacije i ni na koji način nijesu zvaničan stav, niti usaglašena promišljanja Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

"Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, kao krovna institucija bošnjačkog naroda, nije i ne može biti poligon za dnevnopolitička nagornjavanja, niti se pozicije i funkcije u njemu trebaju koristiti kao platforma za politička konstruisanja. Vijeće je, zakonski i institucionalno, skup izabranih predstavnika naroda, različitih političkih pogleda i ubjeđenja, ali je iznad pojedinaca, te je kao takvo u obavezi uvažavati sve bošnjačke različitosti, okupljene oko izgrađivanja nacionalnog koncenzusa o vitalnim identitetskim pitanjima", istakli su u saopštenju. 

Naglašavaju da misija i uloga Bošnjačkog vijeća nije lijepljenje političkih etiketa ili artikuliranje ličnih političkih ambicija bilo kojeg pojedinca, već briga o zaštiti i očuvanju bošnjačkog identiteta, jezika, kulture i tradicije u Crnoj Gori .

"U tom smislu, uvažavajući njegovo demokratsko pravo kao slobodnog pojedinca, apelujemo na gospodina Šahmanovića da čuva institucionalni integritet Vijeća i da svoju poziciju potpredsjednika Bošnjačkog vijeća ne koristi i ne zloupotrebljava kao paravan za privatne političke izlete", kazali su oni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније