Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ TVCG ]

03. 04. 2024. 16:11 >> 16:11

MILICA KOVAČEVIĆ

"Predsjednik nije adresa za određivanje zakonitosti akata"

Izborni proces u Šavniku nije rješavan na vrijeme i svakom novom radnjom, problem je postajao veći i zato je sada teško izaći iz takve situacije na zakonit način, kazala je za Televiziju Crne Gore Milica Kovačević iz Centra za demokratsku tranziciju. Ističe i da predsjednik države nije adresa na kojoj treba da se određuje zakonitost pravnih akata, već da su to sudovi.

"Ono što gledamo sve ovo vrijeme, jedna apsolutna neodgovornost političkih elita, jedna zainteresovanost kratkovida, kratkoročna, samo za rezultat svoje partije, pa i ovo zadnje nadmetanje opštine i vlade u raspuštanju, djeluje kao takmičenje oko toga ko će u toku izbora upravljati opštinom, odnosno ko će imati priliku da koristi institucionalnu prednost koje upravljanje opštinom donosi", kazala je ona

Ona je kazala da uz mnoštvo akata koji nijesu neupitni i koji se mogu tumačiti na različite načine, nije bila jednostavna ni odluka predsjednika Crne Gore da li da i kako da raspiše izbore.

"Mi vjerujemo da predsjednik države nije prava adresa da ocjenjuje zakonitost i ispravnost odluka i pravnih akata, mi za to imamo sud i bilo bi lijepo da oni koji spore ove akte tu svoju argumentaciju do kraja izvedu pred sudovima", zhaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније