Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

18. 03. 2024. 12:03 >> 12:03
1
Čitaj mi:

nastavak gradnje auto-puta

URA: Aktuelna vlada rezultate prethodne predstavlja kao svoje

Iz Građanskog pokreta URA kazali su da aktuelna Vlada rezultate prethodne 43. vlade predstavlja kao svoje a kao najnoviji prijemjer za to naveli su finansiranje nastavka izgradnje dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica.

"Spajićeva Vlada nastavlja sa 'paf paf' politikom koja se ogleda u donošenju protivzakonitih i netransparentnih odluka, kao i predstavljanjem rezultata 43. Vlade kao sopstvenih. Najnoviji primjer za to je finansiranje nastavka izgradnje dionice autoputa Mateševo-Andrijevica", saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su napomenuli da smo prvobitno imali najave premijera Spajića i ministra Radulovića, da će se nastavak izgradnje autoputa finansirati iz budžetskih sredstava i da će izgradnja krenuti već tokom 2024. godine.

"Na sreću svih građanki i građana, sa čijim novcem se nova Vlada razbacuje, dok olako državu dodatno zadužuju, Spajić i Radulović su se sada predomislili i odlučili se da ipak opovrgnu ono što su najavljivali, kao i nebrojano puta do sada, pa će se nastavak izgradnje autoputa finansirati iz granta od 200 miliona od Evropske komisije i 200 miliona eura jeftinog kredita od EBRD-a. Kao i obično, da bi sve dobilo komični karakter, potrudili su se Spajić i Radulović predstavljajući to kao svoj uspjeh, a istina je da je Vlada Dritana Abazovića dogovorila sa Evropskom komisijom dobijanje granta od 200 miliona i kredita sa kamatom od 1% za nastavak izgradnje autoputa", poručili su iz URE.

Iz te stranke su kazali i da blagonaklono gledaju na to što se Spajićeva Vlada diči rezultatima Vlade Dritina Abazovića, "jer time jasno potvrđuje ispravnost njene politike i njen domaćinski odnos prema javnim finansijama".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније