Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

16. 03. 2024. 08:08 >> 08:27
Čitaj mi:

IZ EMISIJE "PRETRES"

"Vlast stabilna, samo je pitanje sa kojim akterima"

Više je partija iz aktuelne opozicije koje su spremne da uđu u Vladu Milojka Spajića i zbog toga stabilnost Vlade za sada nije ugrožena, poručili su gosti emisije “Pretres” na Radiju i Televiziji Crne Gore.

“Ja mislim da je vlast stabilna samo je pitanje ko je u toj vlasti. Dok god imamo opoziciju koja bi trebalo da razmišlja o tome kako da dođe do izbora, oni više razmišljaju o tome kako da uskoče u vladu umjesto nekoga. Iz tog razloga mislim da Demokrate ne planiraju da izlaze iz Vlade”, kazao je Vuk Maraš, direktor BIRN-a za Crna Gora.

I u slučaju da Demokrate izađu iz Vlade, kako kaže Maraš, tu je Bošnjačka stranka spremna da uđe u vlast, kao možda i DPS iz kojeg, kako ističe, rijetko čujemo kritike na račun rada Vlade.

“Tako da vjerujem da je kandidata za ulazak u Vladu više i zbog toga Spajiću može biti da radi šta hoće”, poručio je Maraš i dodao kako je za Crnu Goru najgore što osim GP URA nemamo opoziciju.

Za građanskog aktivistu Aleksandara Dragićevića nije iznenađenje što su Demokrate ostale u Vladi i nakon što njihov kandidat za v.d. direktora policije nije izabran.

“Oni unutar same partije nemaju većinu za izlazak iz Vlade”, kazao je Dragićević i dodao da je i sam ministar Danilo Šaranović prethodnih dana ublažio retoriku.

Dragićević kaže i da se sada nikome ne ide na izbore.

On, kao i Marko Pejović iz Udruženja za odgovorni i održivi razvoj (UZOR), smatraju da je Demokratama u ovom trenutku važnije, kako kažu, “punjenje dubine”, te da zbog toga neće ni napustiti Vladu.

“Sami izlazak na potencijalne izbore bi za njih značilo i cijepanje partije”, smatra Pejović.

Dodaje i da je pitanje kako će sve ovo uticati na jedinstvo partije.

“Neki funkcioneri potencijalno mogu napustiti Demokrate, a spekuliše se i o tome da postoje neke dvije struje”, kazao je Pejović.

Sa druge strane Spajić je, kako kaže, svjestan da može održati stabilnost vlade.

“Možda ne sa ovim istim igračima, ali onda sa nekim drugim”, kazao je Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније