Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.S. / R.B.

26. 02. 2024. 21:05 >> 21:35
2

GLAVNI ODBOR BS

Omeragić: O ulasku BS u Vladu kad budemo zvanično pozvani

Portparol Bošnjačke strane Adel Omeragić saopštio je da na današnjoj sjednici Glavnog odbora nije bilo govora o ulasku te partije u 44. vladu, budući da nije zvanično ni pozvana da bude dio pregovora oko rekonstrukcije. Takođe, kako je kazao, nije bilo riječi ni u vezi koalicije u Bijelom Polju.

"Kad bude došlo do zvaničnih pregovora o vladi, mi ćemo se prema tom pitanju odrediti", istakao je Omeragić.

Dodao je da u ovom trenutku ne postoje "druga razmišljanja" u pravcu lokalne koalicije, koju BS u Bijelom Polju čini sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD).

Na pitanje o eventualnom raskolu unutar BS, Omeragić je odgovorio: 

"BS djeluje kompaktno, jedinstveno, i sve odluke se donose većinski na organima partije. Sve spekulacije koje su se pojavile u medijima zaista ne stoje."

Portparol BS je rekao i da je na sjednici komentarisana aktuelna politička situacija, te da Bošnjačka stranka pomno prati sva dešavanja i da će u zavisnosti od situacije zauzeti stav.

Šahman tražio da ostane član GO, nije prihvaćeno

Sead Šahman više nije član Glavnog odbora Bošnjačke stranke, jer se zbog starosne granice, po automatizmu, više ne nalazi na mjestu predsjednika Foruma mladih, saznaje Portal RTCG. Uprkos tome, Šahman je tražio da ostane član GO, što nije uvaženo na današnjoj sjednici u Bijelom Polju.

Za novu predsjednicu Foruma mladih Bošnjačke stranke izabrana je Suada Musić. 

Osman Nurković negirao je nezvanične informacije da su on i Suljo Mustafić tražili odgovore od predsjednika partije Ervina Ibrahimovića zašto do sada BS nije u vlasti. Nurković je pozvao na jedinstvo partije.

Na dnevnom redu je i tačka o zauzimanju stava o Predlogu rezolucije o genocidu u Šahovićima.

 

Poslanik Jasmin Ćorović kazao je ranije da je podnošenje izvještaja  Ibrahimovića uobičajena praksa na Glavnim odborima stranke.

“Biće radno i paradno. Zakazano je i Predsjedništvo partije, a nakon toga i sjednica Glavnog odbora gdje ćemo svakako razmatrati izvještaje koji su ustaljeni početkom godine”, kazao je on.

Istakao je da se na sjednici otvaraju pitanja koja tište ili muče određene članove.

“Mi smo kao demokratska partija uveli institut Slobodna stolica gdje čak mogu i oni članovi simpatizeri Bošnjačke stranke da učestvuju, odnosno prisustvuju radu Glavnog odbora, da postave pitanje, da iznesu svoje razmišljanje i tako dalje. Prosto želimo da čujemo i ljude van organa partije i tu smo napravili jedan iskorak, tako da samo da ne bude zabune podnošenje izvještaja, a početkom godine je ustaljena praksa. Rutinska kontrola, to bi se reklo”, kazao je on.

Poručio je da je to dobra prilika da pričaju o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније