Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

13. 02. 2024. 17:20 >> 17:19
1
Čitaj mi:

mekalister mandiću

CG ima punu podršku Evropskog parlamenta

Predsjednik Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove Dejvid Mekalister tokom razgovora sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem iskazao je stav Crna Gora ima punu podršku Evropskog parlamenta, saopteno je iz Skupštine Crne Gore.

Mandić se s Mekalisterom sastao u Briselu tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, Mandić je tokom razgovora iskazao namjeru crnogorskog parlamenta i Vlade da zemlji obezbijede stabilnost, mir i dinamičan ekonomski razvoj, dodajući da je u toj našoj namjeri presudno važna i spoljnopolitička podrška Brisela.

"Mandić je iskazao uvjerenje da ćemo brzo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, posebno kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, Skupština će svoj dio posla odraditi u najkraćem mogućem roku i dodao da je naša velika prednost što imamo dobre odnose između različitih zajednica što veoma pozitivno utiče na narodne predstavnike koji se u potpunosti mogu posvetiti obavezama iz evropske agende", navodi se u saopštenju.

Mekalister je iskazao stav da Crna Gora ima punu podršku Evropskog parlamenta, "konstatujući da je naša zemlja otvorila sva poglavlja i tim povodom pozdravljajući imenovanja u pravosuđu i ulogu Skupštine Crne Gore".

"Mekalister je dodao da će ukoliko na predstojećim izborima bude ponovo izabran za poslanika i predsjednika Odbora za vanjske poslove u Evropskom parlamentu doći u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, pokazujući i tim činom želju da naša zemlja postane punopravna članica EU", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније