Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Agencija Mina ]

28. 12. 2023. 14:34 >> 14:55
3
Čitaj mi:

KRIVOKAPIĆ

"Abazović bio protiv ustoličenja, to je bio okidač za rušenje 42. Vlade"

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, koji je bio potpredsjednik u njegovoj Vladi "suštinski bio protiv" ustoličenja mitropoilta Joanikija na Cetinju.

U intervjuu agenciji Mina, on je rekao da je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija "bilo okidač za rušenje 42. Vlade".

"Da je mitropolit Amfilohije bio živ, ne bi dozvolio da Beograd diktira određena ponašanja, pogotovo u crkvi Crne Gore", kazao je Krivokapić.

On je, na pitanje da li je bilo predloga da se mitropolit Joanikije i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije preruše u medicinsko osoblje, odgovorio da niko pred njim nikada to nije rekao.

Krivokapić je kazao da je mitropolit Joanikije ustoličen zahvaljujući angažovanju i umijeću malog broja policijskih službenika, koji su znanjem i iskustvom doprinijeli da taj događaj prođe onako kako su svi željeli, a to je bez bilo kakvih posljedica.

Krivokapić je rekao da je Abazović "suštinski bio protiv ustoličenja mitropoilta, iako je formalno bio za to".

"Dva čovjeka, koji su bukvalno njegovi ljudi - Zoran Brđanin i bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, nemaju rezervni plan, čekaju da prođe vrijeme i da se desi karambol neviđenih razmjera“, kazao je Krivokapić.

Osvnovni zadatak svih, kako je rekao, bio je da odgovorno djeluju.

"I kada ste vidjeli nedostatke, te nedostake morate ste da eliminišete", naveo je Krivokapić.

On je kazao da je zbog toga i saznanja koja je imao tražio smjenu Brđanina.

Krivokapić je rekao da Abazoviću do posljednjeg trenutka nijesu smetale navodne veze Brđanina sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem.

"To mu nije smetalo do zadnje ure. Iako je imao sve moguće informacije, on je čuvao Brđanina“, naveo je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније