Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

27. 12. 2023. 19:45 >> 19:47
Čitaj mi:

DELEGACIJA EU

Pozdravili fokusiranost Vlade na očuvanju nezavisnosti RTCG

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori pozdravila je fokusiranost Vlade Crne Gore na očuvanju nezavisnosti Radio i Televizije Crne Gore (RTCG), kao ključne obaveze iz EU evropske agende.

Iz budžeta za ostvarivanje osnovne djelatnosti Radio televizije Crne Gore preusmjeravaće se sredstava na godišnjem nivou u vrijednosti od 1,34% tekućeg budžeta, dogovoreno je na sastanku premijera Milojka Spajića i generalnog direktora RTCG-a Borisa Raonića, održanim povodom Predloga izmjena Zakona o načinu finansiranja Javnog servisa.

Tim izmjenama, kako je zaključeno na sastanku, garantuje se nezavisnost RTCG-a, imajući u vidu da će Javni servis i dalje imati procentualno definisan budžet.⁣

Mendžment RTCG zadovoljan postignutim rješenjem

Iz menadžmenta RTCG, na upit portala RTCG za komentar, kazali su da su zadovoljni postignutim rješenjem, koje će omogućiti nesmetan rad Javnog servisa, a pogotovo jer se do njega došlo u inkluzivnom procesu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније