Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

29. 11. 2023. 17:16 >> 17:17

SOCIJALDEMOKRATE

"Pozivamo Spajića da formalno odgodi početak popisa"

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su danas premijera Milojka Spajića da, kako su kazali, formalno odgodi početak popisa.

Tako bi, tvrde iz SD-a, naredni dani bili iskorišćeni za punu implementaciju obaveza koje je preuzela Vlada.

"Što se nas u SD-u tiče, mi ćemo, kao i do sada, biti maksimalno konstruktivni, u interesu svih građanki i građana Crne Gore. Ali i odlučni da spriječimo svaki vid zloupotrebe popisa zarad ostvarivanja političke agende koja je štetna po interese građanske Crne Gore", navode iz SD-a u saopštenju. 

Prema njihovim riječima, svaka stavka iz Sporazuma, koji su predstvnici opozicije i vijeća manje brojnih naroda potpisali sa premijerom, mora biti ispoštovana.

"Puna implementacija svih zahtijevanih kontolnih mehanizama jedini način da se u potpunosti eliminiše prostor za potencijalno fingiranje podataka sa popisa, zbog čega pozdravljamo najavljenu spremnost premijera za ponovnim odgađanjem popisa u cilju realizacije preostalih stavki iz Sporazuma", istakli su u saopštenju. 

Poručili su da su se kao partije sve vrijeme ponašali u potpunosti konstruktivno, sa željom da daju maksimalan doprinos kvalitetnom sprovođenju popisa čiji rezultati neće biti predmet sporenja.

"Kako su preostali još neke vazne stavke iz Sporazuma koje, do danas, nijesu realizovane, a na šta smo sve vrijeme jasno i glasno upozoravali, smatramo da bi odgađanje popisa do kompletne realizacije svih dogovorenih stavki, bio logičan i odgovoran potez aktuelne vlade", zaključeno je u saopštenju SD-a. 

Podsjetimo, Spajić je danas poručio da nema razloga za odlaganje popisa stanovništva, ali, kako dodaje, spreman je da ponudi odlaganje početka popisa za četiri dana.

Kazao je da će danas da razgovara sa parlamentarnom većinom, te da je spreman DPS-u da pošalje ponudu da se popis odgodi za četiri dana do 3. decembra. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније