Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina/M.L.B. ]

28. 10. 2023. 21:03 >> 00:55
7

ZBOG IZBORA MANDIĆA

SD poziva građane na protest u ponedjeljak

Socijaldemokrate (SD) pozvale su građane na protest koji će biti održan u ponedjeljak ispred Skupštine Crne Gore.

Iz SD-a su kazali da u ponedjeljak u 18 sati, na platou ispred parlamenta, dižu glas protiv izbora lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, "četničkog vojvode, za predsjednika Skupštine".

"Pozivamo sve slobodnomisleće građane koji ne žele da ostanu nijemi na izbor četničke Vlade u paketu sa četničkim vojvodom na čelu Skupštine, koji će biti izabran glasovima onih kojima su usta puna Evrope i evroatlanskih vrijednosti da dođu u što većem broju i suprotstave se daljem civilizacijskom ponoru Crne Gore”, rekli su iz SD-a.

Iz te partije su u saopštenju naveli da je izbor Mandića i "družine", nastavak retrogradnih politika 42. i 43. Vlade.

Te politike će, kako su rekli iz SD-a, Crnu Goru gurnuti još dublje u ambis i udaljiti od onoga što suštinski jesu evropske i evroatlanske vrijednosti.

"Sa druge strane, njegov izbor sramota je za građansku Crnu Goru i sve one koji će podržati njegov izbor” kazali su iz SD-a.

Oni su naveli da očekuju veliki odziv građana "koji će jasno i odlučno reći "ne", retrogradnim odlukama kleronacionalističke većine na čelu sa Demokratskim frontom".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније