Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

12. 10. 2023. 13:37 >> 13:44

ODLUKA VLADE

Košuta ponovo razriješen sa funkcije predsjednika UO PIO

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o razrješenju predsjednika Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore Alije Košute.

Košuta je, podsjetimo, već jednom razriješen sa ove funkcije i to 20. decembra prošle godine.

Vlada je tada razriješila i članove Upravnog odbora PIO Marka Kastratovića i Jadranku Milošević.

Košuta je ubrzo nakon toga podnio Upravnom sudu tužbu protiv premijera Dritana Abazovića zbog, kako je naveo, nezakonite smjene.

On je tada kazaoda je UO Fonda mogao biti razriješen samo na predlog ministra rada i socijalnog staranja, što se, kako on navodi, nije desilo. Košuta je tada saopštio da ima čak i bolje reference od Abazovića čak i za poziciju premijera.

Nakon toga je Upravni sud, tačnije krajem maja, poništio rješenje kojim je Vlada, na predlog Abazovića, smijenila Košutu.

U presudi je navedeno da Vladino rješenje nema adekvatno obrazloženje, niti činjenično stanje na osnovu koga je donijeto, pa je izvršnoj vlasti naloženo da u novom postupku otkloni nepravilnosti na koje joj je ukazano presudom i da donese zakonito rješenje.

Ostala kadrovska rješenja: 

Vlada je donijela Rješenje o određivanju Jovane Krunić za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu trgovinsku i ekonomsku saradnju u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

Odredila je i Ivana Pupovića za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na vanrednoj Skupštini akcionara „Plodovi Crne Gore“ AD Podgorica. 

Donijela je rješenje o određivanju Miljana Aranitovića za vršioca dužnosti sekretara Ministarstva pravde.

Donijela je rješenje o postavljenju Sandre Damjanović za generalnu direktoricu Direktorata za biomedicinu i transplantaciju u Ministarstvu zdravlja. 

Donijela je i rješenje o postavljenju Radovana Nikolića za generalnog direktora Direktorata za zdravstvenu zaštitu, farmakologiju i regulisane profesije u Ministarstvu zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније