Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

31. 08. 2023. 13:53 >> 14:04
2

ČARAPIĆ

"Pejak i Pavićević su internet trolovi i trgovci"

Član Predsjedništa Pokreta "Evropa sad" Vasilije Čarapić kritikovao je lidere Alternative Crna Gora Zariju Pavićevića i Veska Pejaka, nazivajući ih trgovcima i internet trolovima.

"Pejak i Pavićević bi nastavili da "ginu" za PES ako bi im se obećalo da ćemo im namjestiti par konkursa za njih, kako bi oni onda mogli da se bore protiv namještanja konkursa. Čudi onda otkud ovolika borba za principe", prokomentarisao je Čarapić aktuelnu političku sitaciju. 

Čarapić tvrdi da lično ne poznaje Pavićevića i Pejaka.

"Čujem za njih da nisu loši, ali mogu da kažem da oni vrednosno ne predstavljaju onu organizaciju Alternativa Crna Gora sa kojom je PES napravio partnerstvo, jer nju predstavlja Jelena Nedović koju smo sa ponosom pozvali da bude na našoj listi kako bi sprovela svoje programske ciljeve", kazao je Čarapić. 

Čarapić je za Pejaka i Pavićevića kazao da Nedović napadaju komforno iz drugih država, dok Nedović živi, diše i radi u Crnoj Gori.

"Ona, poput njih, nije internet trol. Dakle, svjesno stvaraju atmosferu u kojoj je njena bezbjednost ugrožena, čime dodatno pokušavaju da izvrše pritisak", tvrdi Čarapić. 

Prema njegovim riječima, PES je prepoznat po tome što pri isticanju kandidata za državničke funkcije vodimo računa da su to osobe koje imaju ideje, personalni integritet i viziju.

"Kada smo ušli u političku arenu, u nju smo uveli pojedince sa integritetom, koji su spremni da se do kraja bore za ideale u koje vjeruju. Kampanja koja se ovih dana vodi protiv poslanica sa liste PES-a još jednom potvrđuje da postoji jak otpor političkog establišmenta prema uvođenju novih standarda u politici, ali što je još gore, kampanja se smisleno usmjerava protiv žena jer ti koji vode kampanje možda misle da će žene lakše da popuste pod pritiskom", naveo je Čarapić. 

Dodao je da ono što je indikativno kod napada na Nedović je to što se ona targetira samo zato što nije iz PES-a.

"Budući da je PES u prethodna tri izborna ciklusa razbio taj politički establišment i da se na takav napad ovi "braniči narodne volje" ne smiju udostojiti. Da sam i ja internet trol rekao bih da su spremno iskoristili ovu šansu da unize integritet ženi koja je po svakom šavu bolja od njih što ih jako pogađa, ali pošto nisam, pozivam ih da momentalno zaustave svoju kampanju i iskuliraju u najbliži Starbaks, a Jelenu puste da sama izabere način na koji će da Crnu Goru uvede u Evropu", zaključio je Čarapić. 

Nedović je, podsjetimo, prije nekoliko dana saopštila da napušta Alternativu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније