Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2013. 23:10 >> 09:02
3

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Vujanović: Manjinski narodi uz pravog predsjednika

Pobjeda Filipa Vujanovića na predsjedničkim izborima najbolji je garant očuvanja građanske Crne Gore i njene stabilnosti, a najbolja potvrda toga je podrška koju kandidat DPS-a ima od albanskih i bošnjačkih nacionalnih partija, kao i Matice muslimanske, a najavljana je i podrška Hrvatske građanske inicijative, poručeno je večeras na promotivnom skupu u Ulcinju.

„Ispunjen sam zadovoljstvom, jer su stranke manjinskih naroda uz mene, a nema predsjednika Crne Gore, ako uz njega nijesu manjinski narodi“ kazao je Vujanović.

On je istakao da podršku partija manjinskih naroda doživljava kao priznanje politici koju je vodio prema manjinskim narodima i susjednim državama.

„I u narednom mandatu nastaviću da vodim takvu politiku“, naglasio je Vujanović.

On je podsjetio da je država Crna Gora u prethodnih pet godina u infrastrukturne projekte na području Ulcinja uložila više od 41 milion eura, dodajući da će njegov naredni predsjednički mandat biti posvećen nastavku obezbjeđenja uslova za bolji kvalitet života građana Ulcinja i čitave Crne Gore.

Vujanović smatra da u narednom periodu treba valorizovati potencijale Velike plaže i Valdanosa, a lično će se zalagati da Ulcinj dobije sportsku dvoranu.

On je kazao da će njegov sledeći predsjednički mandat biti posvećen afirmaciji države Crne Gore, socijalnoj pravdi, unapređenju kvaliteta života, borbi protiv kriminala i korupcije, kao i nastavku integracija u Evropsku uniju i NATO.

Vujanović  je istakao da je bio predsjednik svih građana Crne Gore, a tako će postupati i u sledećem predsjedničkom mandatu.

„Nikada nijesam pravio razliku među ljudima ni po naciji, ni po vjeri. Jesam Crnogorac, ali sam jednako poštovao sve građane Crne Gore bilo da su Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Albanci ili Hrvati. Crna Gora je bila i ostaće kuća svih nas“, naglasio je predsjednički kandidat DPS-a.

Vujanović je saopštio da će i ubuduće pozivati na pomirenje i prevazilaženje razlika.

 „Prevaziđimo razlike i okrenimo se jedni drugima, jer smo jedni drugima najbliži i samo zajedno možemo naprijed“, istakao je.

 Vujanović je kazao da se uvijek zalagao za uspostavljanje partnerskih i prijateljskih odnosa Crne Gore sa svim susjedima, dodajući da je promovisao potrebu privredne, kulturne i naučne saradnje Crne Gore i Albanije, u najboljem interesu dvije države.

 Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kazao je da je Vujanović reprezent politike mira, tolerancije, prosperiteta i budućnosti Crne Gore.

Istakao je da  Vujanović nije kandidat, koga treba predstavljati, već je bio, jeste i biće predsjednik Crne Gore.

Milošević je podsjetio da je Vujanović značajno doprinio očuvanja međunacionalnog sklada i mira u Crnoj Gori u teškim vremenima.

„Vujanović je bio u vrhu vlasti kada je Crna Gora širom otvorila vrata desetinama nevoljnika sa Kosova i BiH i drugih područja ratom razorene bivše Jugoslavije. Čuvajući te ljude mi smo sačuvali Crnu Goru, njeno ime, obraz i dostojanstvo pred sjenima predaka, kao i pred potomstvom koje tek stasava“.

Milošević je naglasio da je Vujanović bio maksimalno posvećen obnovi crnogorske nezavisnosti, a danas predano radi na njenim evropskim i evroatlanskim integracijama.

„Ubijeđen sam da će Ulcinjani podržati dobro i napredak Crne Gore. Znam i siguran sam da ćete svoj glas i ovaj put dati za naprednu i prosperitetnu Crnu Goru, odnosno predsjedničkom kandidatu DPS-a Filipu Vujanoviću“,poručio je Milošević.

Član Izvršnog odbora DPS-a Goran Jevrić rekao je da je Vujanović posvećen međunacionalnom skladu, prosperitetu i napretku Crne Gore.

„Lekićeva politika, odnosno onih koji stoje iza njega, je sušta suprotnost takvim zalaganjima“, kazao je on.

Jevrić je istakao da će Vujanović, uz Vladu Crne Gore, graditi stabilnu Crnu Goru, što je preduslov za njen ekonomski razvoj.

Gradonačelnik Ulcinja i lider FORCE Nazif Cungu pozvao je članove i simpatizere te stranke  da podrže Vujanovića na predsjedničkim izborima.

On je podsjetio da je Vujanović podržao sve infrastrukturne projekte koji su bili od kapitalnog značaja za razvoj Ulcinja.

„Stabilnoj Vladi Crne Gore, u kojoj učestvuju predstavnicu svih manjinskih naroda, potreban je predsjednik države koji će biti garancija razvoja demokratske Crne Gore. Zato ćemo 7. aprila podržati Vujanovića za predsjednika Crne Gore“, istakao je Cungu.

Predstavnik Demokratske partije Meta Đoni kazao je da ta stranka podržava Vujanovića na predsjedničkim izborima, jer on nije samo kandidat DPS-a, već svih građana Crne Gore.

On je podsjetio da je Vujanović bio posvećen očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori u najtežim vremenima.

„Crna Gora je pružila sigurno utočište za preko 100 hiljada kosovskih Albanaca“, ukazao je Đoni.

On je istakao da je Vujanović političar za čije ime se ne vežu nikakve afere.

„Mi smatramo da na ovim predsjedničkim izborima nema boljeg kandidata od Vujanovića i zato pozivamo naše članove da glasaju za njega“, kazao je Đoni.

Predsjednik Demokartske unije Albanaca Mehmet Zenka pozvao je birače te partije da podrže Vujanovića na predsjedničkim izborima, jer je kandidat DPS-a pravi narodni čovjek.

„Albanci žele i hoće da vjeruju Vujanoviću. Lekić nije politička opcija za Albance, već Vujanović i Đukanović. Na predsjedničkim izborima prije pet godina podržali smo Vujanovića i poručujem da će i sada imati punu podršku DUA“, istakao je Zenka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније