Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina biznis ]

01. 07. 2023. 10:48 >> 10:48
1

IRSKA AVIOKOMPANIJA

Ryanair obustavlja letove zbog povećanja aerodromskih taksi

Ryanair je odlučio da prekine letove iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb zbog odluke Aerodroma Podgorice da poveća takse, saopšteno je Pobjedi iz irske avio-kompanije.

Ryanair je do sada letio dva puta sedmično za te destinacije, a od novembra će crnogorskim putnicima ta mogućnost biti uskraćena. Razlog je, kako su kazali iz kompanije, povećanje aerodromskih taksi, što podgorički aerodrom čini potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima.

„Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća njihove naknade, bili smo primorani da ove zime zatvorimo linije od Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb. To povećanje naplate čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju naknade da bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja, i imaće štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore“, rekli su Pobjedi iz te niskobudžetne avio-kompanije.

Osim Ryaaira, letove iz Podgorice ka Beču i Rimu od oktobra će ukinuti i Wizz Air.

Mađarska kompanija Wizz Air potvrdila je da obustavlja avio-linije iz Podgorice ka Rimu i Beču.

Iz te kompanije su listu kazali da su u okviru stalnog istraživanja i potrage za novim mogućnostima ruta donijeli odluku da privremeno obustave letove između Beča i Podgorice, kao i Rima i Podgorice.

„Međutim, avio-kompanija sa zadovoljstvom obavještava da će ove rute nastaviti da služe putnicima tokom ljetnje sezone. Ovo strateško prilagođavanje omogućava optimizaciju operacija istovremeno osiguravajući da putnici mogu uživati u pogodnostima i dostupnosti ovih ruta tokom perioda najvećeg putovanja“, rekli su iz Wizz Aira.

Linije iz Podgorice ka Beču i Rimu neće funkcionisati od 26. oktobra. Osim toga, i broj letova iz Podgorice za Milano biće smanjen sa tri na dva sedmično. Na zimu, očekivano, neće biti sezonskih letova ka Londonu, Katovicama i Varšavi.

Wizz Air će tako iz Podgorice od jeseni držati tek četiri linije sa osam sedmičnih polazaka.

Iz Aerodroma, sa druge strane, tvrde da ih kompanije Ryanair i Wizz Air nijesu zvanično obavijestile da od kraja oktobra ukidaju letove ka Barseloni, Zagrebu, Rimu i Beču.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније