Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Dan ]

18. 06. 2023. 16:39 >> 16:47

ISMAILOV

"Nisam dao novac za azil, Rusija me je progonila"

Azerbejdžanski oligarh Telman Ismailov demantovao je navode da je za dobijanje azila u Crnoj Gori u njegovom slučaju nekome plaćeno pet miliona dolara.

Ismailov je istakao da je njegovo ime dosad nekoliko puta zloupotrijebljeno u političke svrhe, ali da dosad nije želio da reaguje. Ipak, ovog puta je odlučio da odbaci navode kako bi se stalo na kraj tim pričama.

"Zbog ovakvih navoda, neistina i kleveta, u civilizovanom svijetu se ide na sud. Ja se time neću baviti, već ovim putem želim da najoštrije demantujem sve navode ove vrste", kazao je Ismailov za "Dan".

Azil u Crnoj Gori dobio je u oktobru 2021. godine, kako naglašava, po zakonitoj proceduri.

"U prilog tvrdnjama da sam politički progonjen Direkciji za azil sam kao dokaz priložio hiljade stranica iz kojih je nedvosmisleno utvrđeno da smo ja i članovi moje porodice progonjeni od strane Ruske Federacije. U svim državama u kojima sam imao spor sa Rusijom – Švajcarska, Izrael, Turska, Velika Britanija...izašao sam kao pobjednik. Dokazao sam da me je Rusija progonila politički, ekonomski, finansijski i na svaki drugi način", tvrdi Ismailov.

Naglašava da je već tri-četiri puta bio tema "određenih političkih struktura koje su bliske Rusiji", a koje su, kako tvrdi, iznosile grube neistine po pitanju međunarodne zaštite koju je dobio u Crnoj Gori.

"U početku nisam želio da reagujem, ali sada sam, zbog javnosti u Crnoj Gori, ali i zbog svjetske javnosti, prinuđen da oštro demantujem sve te zlonamjerne navode koji su iznijeti bez ijednog dokaza – kojeg ne može ni biti. Ovakvi apsolutno neistiniti navodi štete mom ugledu, ali i ugledu države Crne Gore", ističe Ismailov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније