Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 02. 2014. 11:39 >> 23:41
12

ĐUKANOVIĆ O OPOZICIJI

To su slabići uljuljkani u privilegijama

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović rekao je da partija na čijem je čelu nema čega da se plaši kad je riječ o predstojećim lokalnim izborima u 11 crnogorskih gradova. On je poručio da mu je nejasno zašto opozicione partije ne žele u Vladu.

 

On je, gostujući na Radiju Crne Gore, podsjetio na odličan izborni rezultat DPS-a koji je na posljendjim lokalnim izborima uglavnom samostalno nastupao.

Kao najnoviji primjer navodi Ulcinj, u kojem je DPS osvojila dva mandata više.

"Partija smo broj jedan", poručio je Đukanović.

Kad je riječ o izborima u Glavnom gradu, Đukanović je podsjetio na činjenicu da su paralelno s parlamentarnim izborima održani izbori u nekim gradovima. U svim tim gradovima, rekao je on, DPS je pobijedio sam.

"Cetinje, Mojkovac, Andrijevica, Petnjica, Ulcinj. U Nikšiću i Budvi smo nastupili koaliciono. Treba li to da nas uputi na strah ili samo učvrsti povjerenje u DPS, a da nas dodatno motiviše", upitao je Đukanović.

On je rekao da ga posebno raduje što će krajem aprila biti završen izborni ciklus u Crnoj Gori, kako bi se Vlada u potpunosti posvetila realizaciji izbornih programa.

Sa SDP-om ne pričamo preko medija

"Nijesmo još pričali o kandidatu za Podgoricu", kazao je Đukanović, navodeći da će to pitanje ovih dana biti riješeno.

Komentarišući poziv srpskim partijama za ulazak u Vladu, te odgovor opozicije da je riječ o manipulaciji, Đukanović je rekao da se ne slaže sa ocjenama da je poziv zapravo uputio SDP-u.

"Mi pričamo otvoreno, argumentovano, a ne preko medija", istakao je Đukanović.

Premijer je, komentarišući izjavu predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, koji je kazao da ne razumije zašto bi srpski narod bio neprekidno u opoziciji, kazao da to nije samo nejasno Nikoliću, već i njemu i da pretpostavlja da je to sve manje jasno i biračima opozicije.

"Pretpostavljam da je riječ o slabićima koji nijesu u stanju da preuzmu odgovornost onog što podrazumijeva odgovornost u vlasti. Oni su uljuljkani u privilegijama, poslanici su, imaju dobre plate, lijepo putuju, ne dolaze na svoje radno mjesto i odu do blagajne da podignu platu. Najčešće ne učestvuju u radu plenuma", istakao je Đukanović, navodeći da ih neće posebno ubjeđivati da uđu u vlast.

Uspješno na putu do NATO-a

Kad je riječ o NATO-u, on je rekao da "uspješno savladavamo dionice na putu do članstva".

"U toku je realizacija već četvrtog godišnjeg Nacionalnog plana. Kroz dosadašnju saradnju iskristalisale su se četiri oblasti u kojima se očekuju dodatna unapređenja sistema u Crnoj Gori", pojasnio je Đukanović.

On je istakao da ne treba kazati da je izvjesno da će Crna Gora dobiti poziv na Samitu koji će biti održan na jesen ove godine. Premijer je rekao da je jako važno da vrata NATO-a nijesu zatvorena, jer Alijansa govori o politici otvorenih vrata.

"Posljednja istraživanja govore da oko 38 odsto podržava članstvo. S druge strane treba primijetiti da, kad analiziramo uporedna iskustva država koje su članice NATO-a, one su imale manje od 30 odsto podrške. Nama niko ne zamjera na ovolikom stepenu podrške", kazao je Đukanović, navodeći da je uvjeren da će do upućivanja poziva za članstvo značajno porasti podrška crnogorskom članstvu u NATO.

Đukanović je rekao da mu je drago što je Crna Gora na čelu kolone koja stremi NATO Alijansi, kad je u pitanju region. To što je Makedonija blokirana premijer ocjenjuje kao "jako loše". 

"Dobro je da smo mi stabilni, ali dobro je da je stabilan i region", istakao je Đukanović.

I. Pejović

 

Kompletnu emisiju možete pogledati OVDJE .

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније