Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

18. 02. 2023. 12:20 >> 13:39
2

SAGLASNI ĐUKANOVIĆ I PLENKOVIĆ

Organizovanje predsjedničkih pa parlamentarnih izbora ključno za CG

Organizovanje predsjedničkih i nakon toga parlamentarnih izbora ključno je za Crnu Goru, saglasni su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković. Plenković je dodao da bi se trenutno usporen proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji nakon uspostavljanja stabilnosti i uz proevropsku vladu mogao ponovo dinamizirati.

Planković i Đukanoviću sastali su se drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, predsjednik Crne Gore čestitao je Hrvatskoj ulazak u euro i Šengen zonu, i kazao da se tome iskreno i dobrosusjedski radujemo, pozdravljajući stalni napredak te zemlje na sustizanju evropskog nivoa života.

"On je istakao da to predstavlja i veliko ohrabrenje za sve nas uz iskazano poštovanje za sve što Hrvatska radi za Crnu Goru i druge zemlje Zapadnog Balkana kao odgovoran susjed koji podržava evropsku integraciju Zapadnog Balkana, i čija riječ ima posebnu težinu u evropskom društvu", navodi se u saopštenju.

Đukanović je, kako se dodaje, podijelio sa Plenkovićem informacije o aktuelnim prilikama u regionu i Crnoj Gori uz ocjenu da je "povratak stabilnosti preduslov za normalizaciju prilika i nastavak euroatlanskog puta".

"Premijer Plenković se saglasio sa ocjenom da je organizovanje predsjedničkih i nakon toga parlamentarnih izbora ključno za našu zemlju. Uz ocjenu da je najava kompletiranja Ustavnog suda dobra vijest, naglasio je da je ambicija Crne Gore ka Evropi sasvim čista, da smo daleko odmakli i da bi se trenutno usporen proces pristupanja nakon uspostavljanja stabilnosti i uz proevropsku vladu mogao ponovo dinamizirati. Povratak iz trenutnog imidža disfunkcionalnosti u reformski orjentisan imidž je ono što Hrvatska dobrosusjedski poručuje Crnoj Gori. Povratak iz trenutnog imidža disfunkcionalnosti u reformski orjentisan imidž je ono što Hrvatska dobrosusjedski poručuje Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili o odličnim odnosima dvije zemlje.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније